Akadálymentes változat Barrier-free version Fără bariere versiune
Postacím: www.Szamostúra.hu 4765 Csenger, Hunyadi u. 1. | Telefon: +36 30 / 428-20-19

2017. július 21., péntek - Dániel

Túr

 

A Túr és környékének vonzereje viszonylagos érintetlenségében, természeti értékeiben rejlik. A terület változatos vizei a sporthorgászok kedvelt célpontjai, de a madármegfigyelőknek is bőven szolgálnak látnivalóval. 

A természetes vízpart szépségét, élőhelyeinek nagyfokú változatosságát elsősorban a parti növényzet sokfélesége okozza. A Túr mentén sok kis facsoport őrzi emlékét a ligetes erdőtársulásoknak. Fő fafajai a fehér nyár, a rezgő nyár, a fekete nyár, a fehér- és a törékeny fűz, enyves éger.  És nem szabad megfeledkeznünk a folyó partját szegélyező dióligetekről!

A legszebb látványt mégis a rengeteg vízitök, a lankadatlanul virágzó nőszirom és a hatalmas zöld leveleken pompázó „tündérrózsák” nyújtják.

A Túr folyón szervezett vízitúrák évről évre kedveltebbek a túrázók körében. A kis folyót a romantika, a kaland, az ismeretlen, érintetlen táj teszi vonzóvá, érdekessé. A vadregényes útvonal, a bedőlt faágak, a csodaszép vízi útvonalak minden túrázó számára feledhetetlen élményt nyújtanak.

A kanyargó folyó partján is túrázhatunk, akár gyalogosan, akár kerékpárral.  A túrák során lehetőség adódik a környék történelmi, irodalmi emlékeinek megtekintésére is.

 

Pályázati támogatás

ÉAOP-2.1.1/H-11 pályázat
Név: Erdős Tamás e.v.
Cím:4765 Csenger Béke u.43.
e-mail: istvanvass@freemail.hu

ujszechenyiterv.gov.hu

Foglalási rendszer

Használd a foglalási rendszerünk kalkulátorát és számold ki mennyibe kerül 1 fő részére a csoportoknak szánt túránk minden költséggel együtt!

Rendszerünk lehetővé teszi, hogy az időszakokra és eszközökre aktuális árakat, valamint a szállítási költséget figyelembe véve kiszámold mennyibe kerül pontosan egy csodálatos vízitúra az általad vezetett csoport részére.


A kalkulátorhoz!

© 2017 | Minden jog fenntartva :: Szamostúra.hu

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás