Akadálymentes változat Barrier-free version Fără bariere versiune
Postacím: www.Szamostúra.hu 4765 Csenger, Hunyadi u. 1. | Telefon: +36 30 / 428-20-19

2017. július 21., péntek - Dániel

Csenger és környéke

Városunkat – amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén, a román határ mellett fekszik - Szatmár ékszerdobozának nevezik.

Igazi látnivalót nyújt a Csengerbe látogatóknak a városközpont. Makovecz Imre világhírü építész keze nyomát őrzik és dicsérik a varázslatosan szép és különleges épületek. Az általános iskola, a görög katolikus templom, az adventista templom, a polgármesteri hivatal mind külsőleg, mind belsőleg ékességei a városnak.

Csenger országos hírű büszkesége a koragótikus református templom, amely a XIV. században épült. Legnagyobb értéke az 1745-ből származó népi reneszánsz motívumokban gazdag, festett kazettás deszkamennyezet.

A város gazdag történelmi múltjának emlékeit őrzi a városközpontban található Helytörténeti Múzeum. Az eddigi ásatásokból jelentős régészeti anyag található itt, ezen kívül néprajzi és iskolatörténeti emlékekkel is rendelkezik a múzeum.

Csenger tökéletes választás a víz, a természet szerelmeseinek. A Szamos festői környezete csodálatos kikapcsolódást nyújt a vízitúrázni, horgászni, pihenni vágyóknak. A Szamoshoz érkező vendégek kényelmét szolgálja a 2011-ben a Pallér-2 kft által épített és üzemeltetett vízparti szálláshely.

A nyári időszakban a város gazdag kulturális és gasztronómiai programmal várja a vendégeket.

A legközelebbi romániai város Szatmárnémeti akár kerékpárral is könnyen elérhető.               

( Reméljük rövid időn belül vízen is! )

A látnivalókon és a természeti adottságokon kívül az ittlakók vendégszeretete a biztosíték arra, hogy látogatóink jól fogják érezni magukat akár egy hosszúhétvégén, akár egy hosszabb nyaralás során.


Pályázati támogatás

ÉAOP-2.1.1/H-11 pályázat
Név: Erdős Tamás e.v.
Cím:4765 Csenger Béke u.43.
e-mail: istvanvass@freemail.hu

ujszechenyiterv.gov.hu

Foglalási rendszer

Használd a foglalási rendszerünk kalkulátorát és számold ki mennyibe kerül 1 fő részére a csoportoknak szánt túránk minden költséggel együtt!

Rendszerünk lehetővé teszi, hogy az időszakokra és eszközökre aktuális árakat, valamint a szállítási költséget figyelembe véve kiszámold mennyibe kerül pontosan egy csodálatos vízitúra az általad vezetett csoport részére.


A kalkulátorhoz!

© 2017 | Minden jog fenntartva :: Szamostúra.hu

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás